Khasiat ESP(Protien) Shaklee Untuk Ibu Hamil
☑ Membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
☑ Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak.
☑ Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
☑ Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
☑ ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
☑ Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
☑ Protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
☑ Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki
trimester ke-3.
Ibu-ibu akan mendapat lebih tenaga dan sistem imun badan juga dipertingkatkan. Ini adalah kerana ESP mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia dan ia turut diperkaya dengan 5 vitamin dan 4 mineralpenting yg sgt diperlukan oleh tubuh badan kita. Kulit ibu juga akan menjadi lebih cerah, anjal dan licin kerana amalan ESP secara konsisten dapat menghalang pigmentasi dan penuaan.
Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
Banyak bukan khasiatnya? Sudah tentu kita tidak dapat mengamalkan setiap hidangan itu pada satu-satu masa bukan? Jadi, amalkanlah ESP untuk mendapat khasiat yg berganda. Ia juga rendah lemak, bebas kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia. Indeks Glisemik ESP juga rendah (G.I. 39) dan ini menjadikan ia sangat sesuai diambil oleh penghidap kencing manis.
Jangan risau, ESP adalah selamat dan HALAL kerana ia diproses menggunakan proses pensijilan tersendiri yg dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP) di mana ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah kepada pengeluarannya. Kacang soya yg digunakan juga mengandungi non-GMO dan diproses pd suhu rendah utk kekalkan proteinnya.
Jangan risau, ESP adalah selamat dan HALAL kerana ia diproses menggunakan proses pensijilan tersendiri yg dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP) di mana ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah kepada pengeluarannya. Kacang soya yg digunakan juga mengandungi non-GMO dan diproses pd suhu rendah utk kekalkan proteinnya.
Jika Berminat boleh hubungi saya:)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan